Den här vitvinssåsen gjorde jag senast till rödspettarullader, stekta champinjoner och stompad potatis. 5 fiskar av 5 möjliga så att säga!
- 140 g gul lök, finhackad
- 11 g citronsaft
- 20 g smör
- 300 ml Chardonnay
- 300 ml fiskfond
- 300 ml vispgrädde
- Salt
- Cayennepeppar
- 50 g smör
- Fräs gul lök på låg värme i smör tills den är transparent.
- Tillsätt fond, vin och citronsaft och reducera tills 1/3-del återstår.
- Tillsätt grädde och sjud i 10-15 min.
- Smaka av med cayennepeppar och salt.
- Sila såsen.
- Montera såsen med smör och servera med fisk.
(För att göra rulladerna: Rulla rödspettafiléerna till rullader och placera ut i ugnsform. Häll den varma såsen över rulladerna och grädda i ugnen i 7-10 minuter tills fisken är klar.)
Bli först att skriva en kommentar.