Vitvinssåsen

Den här vitvinssåsen gjorde jag senast till rödspettarullader, stekta champinjoner och stompad potatis. 5 fiskar av 5 möjliga så att säga!

  • 140 g gul lök, finhackad
  • 11 g citronsaft
  • 20 g smör
  • 300 ml Chardonnay
  • 300 ml fiskfond
  • 300 ml vispgrädde
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 50 g smör
  1. Fräs gul lök på låg värme i smör tills den är transparent.
  2. Tillsätt fond, vin och citronsaft och reducera tills 1/3-del återstår.
  3. Tillsätt grädde och sjud i 10-15 min.
  4. Smaka av med cayennepeppar och salt.
  5. Sila såsen.
  6. Montera såsen med smör och servera med fisk.

(För att göra rulladerna: Rulla rödspettafiléerna till rullader och placera ut i ugnsform. Häll den varma såsen över rulladerna och grädda i ugnen i 7-10 minuter tills fisken är klar.)

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *