För bra för att inte skriva ner! Receptet kommer från Buffé nr 5 2010.
Ca 4 dl:
- 1/2 gul lök
- 1 dl ketchup
- 1/2 dl HP-sås
- 1/2 dl äppelcider-vinäger
- 1 1/2 dl tomatjuice
- 1/2 dl svartvinbärsgelé
- 2 msk mörk sirap
- 2 msk worcestersås
- 1-2 tsk liquid smoke
- 1 tsk kanel
- 1 tsk chillipulver
- 1/2 tsk kajennpeppar
- 20 g mörk choklad (70%)
- salt
- olja
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i 2 msk olja i en kastrull utan att den tar färg.
- Blanda ner alla ingredienser utom chokladen. Låt sjuda ca 15 minuter utan lock. Ta av kastrullen från värmen.
- Hacka chokladen grovt. Blanda ner i kastrullen tills den smälter. Krydda med 2 krm salt.
- Mixa såsen slät i matberedare eller med stavmixer. Servera kall eller ljummen till grillat lött.
”Sitter som ett slagskott i krysset. Klockren till grillat, speciellt fläskkött, kyckling eller lam. Rökessens finns på flaska och ger den karaktäristiska rökiga smaken. Håller cirka två veckor i kylen”
Bli först att skriva en kommentar.