Salmings Steak Sauce

För bra för att inte skriva ner! Receptet kommer från Buffé nr 5 2010.

Ca 4 dl:

  • 1/2 gul lök
  • 1 dl ketchup
  • 1/2 dl HP-sås
  • 1/2 dl äppelcider-vinäger
  • 1 1/2 dl tomatjuice
  • 1/2 dl svartvinbärsgelé
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk worcestersås
  • 1-2 tsk liquid smoke
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk chillipulver
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 20 g mörk choklad (70%)
  • salt
  • olja

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i 2 msk olja i en kastrull utan att den tar färg.
  2. Blanda ner alla ingredienser utom chokladen. Låt sjuda ca 15 minuter utan lock. Ta av kastrullen från värmen.
  3. Hacka chokladen grovt. Blanda ner i kastrullen tills den smälter. Krydda med 2 krm salt.
  4. Mixa såsen slät i matberedare eller med stavmixer. Servera kall eller ljummen till grillat lött.

”Sitter som ett slagskott i krysset. Klockren till grillat, speciellt fläskkött, kyckling eller lam. Rökessens finns på flaska och ger den karaktäristiska rökiga smaken. Håller cirka två veckor i kylen”

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *