Penne con pancetta e funghi

  • 160g pancetta, tärnad (Zeta)
  • 400g portobello, tärnad (3 cm)
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk kalvfond
  • 2,5 dl grädde
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 kruka färsk timjan, bladen repade från kvisten
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  1. Stek pancettan i smör tills den fått fin färg.
  2. Stek svampen tillsammans med pancettan tills svampen ser mysig ut.
  3. Släng i timjan och vitlök, stek hastigt i någon minut.
  4. Häll i vitvinet och fonden. Koka någon minut.
  5. Häll i grädde och puttra i ca 5 min.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Servera med penne pasta.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *