- 600 g (2 L) trattkantareller
- Smör
- 1 st gul lök, finhackad
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- 60 ml cognac
- 6 dl grädde
- 7.5 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond
- 50g riven parmesan
- Salt
- Svartpeppar
- Stek svamparna i torr kastrull med en nypa salt. Saltet hjälper till att dra ut vätska ur svampen och gör tillagningen snabbare.
- När svampen börjar ”låta” och vätskan från svampen kokat bort, tillsätt en stor klick smör och den hackade löken.
- Fräs löken och svampen tills löken är mjuk och transparant.
- Häll på congac, låt koka ett ögonblick och häll sedan på grädde, vatten och fond.
- Låt koka upp och koka i 15-20 min.
- Blanda ner parmesanen.
- Smaka av med salt.
Bli först att skriva en kommentar.