Trattkantarellsoppa

  • 600 g (2 L) trattkantareller
  • Smör
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 60 ml cognac
  • 6 dl grädde
  • 7.5 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 50g riven parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar
  1. Stek svamparna i torr kastrull med en nypa salt. Saltet hjälper till att dra ut vätska ur svampen och gör tillagningen snabbare.
  2. När svampen börjar ”låta” och vätskan från svampen kokat bort, tillsätt en stor klick smör och den hackade löken.
  3. Fräs löken och svampen tills löken är mjuk och transparant.
  4. Häll på congac, låt koka ett ögonblick och häll sedan på grädde, vatten och fond.
  5. Låt koka upp och koka i 15-20 min.
  6. Blanda ner parmesanen.
  7. Smaka av med salt.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *