Köttfärssås på Kalv

En lite annorlunda köttfärssås som blir helvetiskt god.

  • 500 g kalvfärs
  • 3 st vitpepparkorn
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st lagerblad
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Halv gul lök, finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st hackad röd chili
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk sojasås
  • 2.5 dl vispgrädde
  • (0.75 dl cheddar, riven)
  • Salvia
  • Tryffelolja
  • 250 g pasta, helst pastarör som fångar upp mycket sås och köttfärs.
  1. Bryn köttfärsen med vitpeppar, timjan, lagerblad, svartpeppar och en nypa salt, tills köttet har fått lite färg.
  2. Pyttsa i lök, vitlök och chili. Fräs ett par minuter.
  3. I med vin, vatten, fond, honung och sojasås. Puttra tills bara en liten del vätska återstår.
  4. Häll på grädden och koka tills hälften av grädden återstår.
  5. Koka under tiden pastan.
  6. När köttfärssåsen är klar, blanda i nykokt pasta och salvia. Droppa över några droppar Tryffelolja. Jag har provat att blanda i lite ost här och det funkar kanon.
  7. Servera med lite parmesan på toppen.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *