En lite annorlunda köttfärssås som blir helvetiskt god.
- 500 g kalvfärs
- 3 st vitpepparkorn
- 1 tsk torkad timjan
- 1 st lagerblad
- Salt
- Nymalen svartpeppar
- Halv gul lök, finhackad
- 3 st vitlöksklyftor, finhackade
- 1 st hackad röd chili
- 1.5 dl vitt vin
- 2 msk kalvfond
- 1 dl vatten
- 1 msk honung
- 1 msk sojasås
- 2.5 dl vispgrädde
- (0.75 dl cheddar, riven)
- Salvia
- Tryffelolja
- 250 g pasta, helst pastarör som fångar upp mycket sås och köttfärs.
- Bryn köttfärsen med vitpeppar, timjan, lagerblad, svartpeppar och en nypa salt, tills köttet har fått lite färg.
- Pyttsa i lök, vitlök och chili. Fräs ett par minuter.
- I med vin, vatten, fond, honung och sojasås. Puttra tills bara en liten del vätska återstår.
- Häll på grädden och koka tills hälften av grädden återstår.
- Koka under tiden pastan.
- När köttfärssåsen är klar, blanda i nykokt pasta och salvia. Droppa över några droppar Tryffelolja. Jag har provat att blanda i lite ost här och det funkar kanon.
- Servera med lite parmesan på toppen.
Bli först att skriva en kommentar.