Kinesiskt krispigt sidfläsk

Bästa Kinesiska sidfläsket med krispigt skin.

Marrinad

  • 1 dl sojasås
  • 1,25 dl Shaoxing risvin
  • 3 st vitlökar, pressade
  • 4 msk muscadavesocker

Blanda allt tills sockret löst upp sig.

Köttet

 

  • 1,5 kg sidfläsk med skin
  • Massor av salt

Börja med att torka skinnet så tort som möjligt. Marinera *köttsidan* av sidfläsket. Lägg alltså köttet med skinnet upp i en lagom stor form, och häll försiktigt marinaden vid sidan av köttet så att det täcker nästan hela vägen upp till skinnet, lämna ca en halv cm. Skinnet måste vara tort. Marinera i kylskåp 6 till 24 timmar.

Lägg köttet på galler med skinsidan upp. Se till att skinner är snustort. Täck skinnet med ett tjockt lager salt. Baka köttet i ugn, 180 grader C, i 60 minuter. Ha en panna med 2 cm vatten under köttet. Saltet kommer bilda en hård skorpa och skall ha dragit ur vätska och fett ut skinnet. Efter en timme, ta bort saltet från köttet. Borsta med en pensel och torka med papper om det behövs. Sätt under tiden ugnen på 250C. Grädda ytterligare 30 minuter med skinet upp, tills ytan är bubblig och krispig. Låt köttet svalna 5 min innan det skärs upp i 2-3 cm kuber.

Gör under tiden en sås av marinaden: Reducera tills smaken är kraftig men god. Red av med Maizena tills såsen blir tjock som ketchup.

Servera med wokad Pak Choi och ris.

 

 

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *