Jordgubbstider!

Rårörd jordgubbsaft och eftersylt

Rårörd Jordgubbssaft

  • 2 kg jordgubbar, lätt mosade
  • 2 l kokt vatten
  • 45 gram vinsyra (ett paket)
  • 500 g socker per liter avrunnen saft
  • Konserveringsmedel: Atamon enligt förpackningen

Häll vatten över jordgubbarna, rör i vinsyran, på med lock. Låt stå 24h. Sila av saft och tillsätt socker och konserveringsmedel.

Eftersylt

  • Avrunnet jordgubbsmos från den rårörda saften.
  • 500 g socker per kilo jordgubbsmos
  • Konserveringsmedel: Atamon enligt förpackningen

Koka upp jordgubbar och socker. Koka 10 minuter. Låt svalna något och tillsätt konserveringsmedel.

Jordgubbsmarmelad

  • 1 kg jordgubbar
  • 1 kg syltsocker (med pektin)
  • Saften från 1 citron och en lime
  • Konserveringsmedel: Atamon enligt förpackningen

Koka upp allt, låt koka i 10 min.

Jordgubbssylt

  • 1 kg jordgubbar, mosade
  • 500 g socker
  • Konserveringsmedel: Atamon enligt förpackningen

Koka upp och låt koka 10 min.

 

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *