Rårörd jordgubbsaft och eftersylt
Rårörd Jordgubbssaft
- 2 kg jordgubbar, lätt mosade
- 2 l kokt vatten
- 45 gram vinsyra (ett paket)
- 500 g socker per liter avrunnen saft
- Konserveringsmedel: Atamon enligt förpackningen
Häll vatten över jordgubbarna, rör i vinsyran, på med lock. Låt stå 24h. Sila av saft och tillsätt socker och konserveringsmedel.
Eftersylt
- Avrunnet jordgubbsmos från den rårörda saften.
- 500 g socker per kilo jordgubbsmos
- Konserveringsmedel: Atamon enligt förpackningen
Koka upp jordgubbar och socker. Koka 10 minuter. Låt svalna något och tillsätt konserveringsmedel.
Jordgubbsmarmelad
- 1 kg jordgubbar
- 1 kg syltsocker (med pektin)
- Saften från 1 citron och en lime
- Konserveringsmedel: Atamon enligt förpackningen
Koka upp allt, låt koka i 10 min.
Jordgubbssylt
- 1 kg jordgubbar, mosade
- 500 g socker
- Konserveringsmedel: Atamon enligt förpackningen
Koka upp och låt koka 10 min.
Bli först att skriva en kommentar.