Bästa surdegskanelbullarna

Efter att ha provat alla surdegskanelbullerecept jag lyckats komma över, har jag kommit fram till följande recept som är det bästa hittills. Bon appetite.

Deg

  • 250 g vetesurdeg
  • 380 g mjölk
  • 875 g vetemjöl
  • 150 g råsocker
  • 10 g salt
  • 150 g osaltat smör
  • 20 g krossade kardemummakärnor

Fyllning

  • 300 g smör
  • 250 g råsocker
  • 30 g kanel

Sockerlag

  • 1.2 dl råsocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda ihop allt till degen utom smöret. Låt vila 30 min.
  2. Arbeta in smöret. Låt degen jäsa 6-8 timmar i en plastburk med lock.
  3. Blanda fyllningen.
  4. På mjölat bakbord, pressa ut degen till 80 x 40 cm.
  5. Bre på fyllningen och vik degen (som ett brevpapper, två veck). Degen ska nu vara ca 27 x 40 cm, i tre lager.
  6. Strimla degen in 75 grams stora skivor (ca 27 x 1,5 cm skivor).
  7. Knyt bullar (Googla om du inte vet hur).
  8. Jäs bullarna i avstängd ugn i 8 timmar.
  9. Ta ut bullarna ur ugnen, sätt värmen på 275C.
  10. När ugnen är varm, sänk till 200C och grädda bullarna i 12-15 min (beroende på ugnen).
  11. Värm ugnen till 275C mellan varje gräddning.
  12. Pensla bullarna med sockerlag direkt efter att de lämnar ugnen.
  13. Försök att inte äta upp alla bullar med en gång.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *