Efter att ha provat alla surdegskanelbullerecept jag lyckats komma över, har jag kommit fram till följande recept som är det bästa hittills. Bon appetite.
Deg
- 250 g vetesurdeg
- 380 g mjölk
- 875 g vetemjöl
- 150 g råsocker
- 10 g salt
- 150 g osaltat smör
- 20 g krossade kardemummakärnor
Fyllning
- 300 g smör
- 250 g råsocker
- 30 g kanel
Sockerlag
- 1.2 dl råsocker
- 1 dl vatten
Gör så här
- Blanda ihop allt till degen utom smöret. Låt vila 30 min.
- Arbeta in smöret. Låt degen jäsa 6-8 timmar i en plastburk med lock.
- Blanda fyllningen.
- På mjölat bakbord, pressa ut degen till 80 x 40 cm.
- Bre på fyllningen och vik degen (som ett brevpapper, två veck). Degen ska nu vara ca 27 x 40 cm, i tre lager.
- Strimla degen in 75 grams stora skivor (ca 27 x 1,5 cm skivor).
- Knyt bullar (Googla om du inte vet hur).
- Jäs bullarna i avstängd ugn i 8 timmar.
- Ta ut bullarna ur ugnen, sätt värmen på 275C.
- När ugnen är varm, sänk till 200C och grädda bullarna i 12-15 min (beroende på ugnen).
- Värm ugnen till 275C mellan varje gräddning.
- Pensla bullarna med sockerlag direkt efter att de lämnar ugnen.
- Försök att inte äta upp alla bullar med en gång.
Bli först att skriva en kommentar.