Äggtoddy

Ett något krångligt äggtoddyrecept, men ack så god.

Per portion:

  • 1 st äggula
  • 20 g socker
  • 3 cl mjölk
  • 6 cl grädde
  • 3 cl mörk rom
  1. Vispa äggulor och socker.
  2. Koka upp och sjud mjölk och grädde i någon minut.
  3. Häll över gräddmjölken i en större bunke och vispa kraftgigt ner hälften av äggblandningen. Vispa någon minut.
  4. Vispa i resten av äggen och häll tillbaka i en bred kastrul.
  5. Värm till 90 grader C under konstant vispande (den ska tjockna).
  6. Häll direkt tillbaka till den större bunken och fortsätt vispa tills det svalnat något.
  7. När det kommer till romen kan man antingen blanda det direkt i toddyn, eller i var persons glas. Då kan var och en få så starkt de vill ha.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *