Perfekt chokladmousse

Det här är helt klart den bästa chokladmoussen jag har ätit. Lite meck att göra, men det är det värt. Den görs i tre delar, en chokladsmet, en blandning med äggulor och en maräng, som sedan blandas samman.

Blanda samman följande i en bunke

  • 170g mörk choklad, 70%, hackad i små bitar
  • 170g smör
  • 6 cl bryggt kaffe

Värm ovan i vattenbad tills chokladen och smöret har smält samman. Ställ åt sidan.

  • 4 äggulor
  • 170 g strösocker
  • 3 cl mörk rom
  • 1 msk vatten

Blanda samman i ny bunke och värm sedan över vattenbad i 3-4 minuter under konstant vispande, tills sockret är till större delen smält och konsistensen är likt lös majonäs.

Flytta över bunken i ett is-vattenbad och fortsätt att vispa tills dess att blandningen har blivit tjock och krämig.

Blanda ner chokladblandningen i äggblandningen.

  • 1/2 tsk vaniljextrakt

Vispa ner i chokladsmeten.

  • 4 äggvitor
  • nypa salt
  • 1 msk socker

Vispa en maräng av äggvitorna med saltet tills dess att marängen börja hålla toppar. Häll i sockret och vispa marängen glansig.

Vänd först ner 1/3 av marängen i chokladsmeten, och sedan resten tills dess att marängen precis har inkorporerats i chokladsmeten.

Häll upp i 6-8 st serveringsskålar eller glas, täck med plast och ställ i kylskåpet i minst 4 timmar. Håller sig utan problem 3-4 dagar.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *