Thailändsk köttfärswok
Här är ett nytt Thairecept. Sjukt gott och enkelt att göra! Bättre än thairestaurangerna. ;)
- Olja
- 10-12 vitlöksklyftor
- 5 st starka thaichilis
- 4 st korianderrötter
- 600g fläskfärs
- 4 msk fisksås
- 4 msk ostronsås
- 1.5 dl kycklingbuljong
- 1-1.5 msk socker
- Salt
- 5 st salladslökar, skivade
- 4 kvistar koriander, hackade
- 1 st stor röd chili, skivad på längden
Börja med att mixa vitlöken, thaichilin och korianderrötterna till en slät smet i en mixer. Häll i lite olja för att få det smetigare. Värm olja i en stekpanna/wok och pyttsa i vitlöksmixen. Fräs på medelväg värme ett par minuter. I med köttfärsen och fräs den tills den är klar. Häll i fisksås, ostronsås och buljong. Låt koka upp och smaka av med socker och ev salt. Ha till sist i salladslöken, koriandern och chilin. Rör runt och stäng av värmen. Salladslöken ska bli varm, men fortfarande vara krispig.
Servera med basmati och sweetchillisås.
Mums!
Bli först att skriva en kommentar.