Thailändsk köttfärswok


Thailändsk köttfärswok

Här är ett nytt Thairecept. Sjukt gott och enkelt att göra! Bättre än thairestaurangerna. ;)

  • Olja
  • 10-12 vitlöksklyftor
  • 5 st starka thaichilis
  • 4 st korianderrötter
  • 600g fläskfärs
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk ostronsås
  • 1.5 dl kycklingbuljong
  • 1-1.5 msk socker
  • Salt
  • 5 st salladslökar, skivade
  • 4 kvistar koriander, hackade
  • 1 st stor röd chili, skivad på längden

Börja med att mixa vitlöken, thaichilin och korianderrötterna till en slät smet i en mixer. Häll i lite olja för att få det smetigare. Värm olja i en stekpanna/wok och pyttsa i vitlöksmixen. Fräs på medelväg värme ett par minuter. I med köttfärsen och fräs den tills den är klar. Häll i fisksås, ostronsås och buljong. Låt koka upp och smaka av med socker och ev salt. Ha till sist i salladslöken, koriandern och chilin. Rör runt och stäng av värmen. Salladslöken ska bli varm, men fortfarande vara krispig.

Servera med basmati och sweetchillisås.

Mums!

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *