Sticky sweet and sour chicken (eller Kletig sötsur kyckling)

Kycklingen

  • 1 kg kycklinglårfilé, 2×2 cm bitar
  • Salt
  • Maizenamjöl
  • Rostade sesamfrön
  • Frityrolja
  1. Värm en kastrull med 4-5 fingerhögt med olja.
  2. Salta och pudra kycklingen med Maizenamjöl tills de ej längre klibbar ihop.
  3. När oljan är 200 grader C, fritera kyckling i omgångar, ca 3 min. Låt oljan droppa av väl.

Såsen

  • 1 dl Heinz chillisås
  • 1 dl Honung
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk muscadavosocker
  • 75 ml äppelcidervinäger
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 cm ingefära, finhackad
  • 1 burk skivad inlagd annanas med spad, annanasen skuren i munsbitar
  1. Blanda allt utom annanasen (blanda dock med spadet) i en kastrull och koka upp.
  2. Sjud i 10 min.
  3. Blanda ner annanasen.

Blanda kycklingen i såsen och grilla av kycklingen 10 min i ugn på 200 grader C. Blanda i rostade sesamfrön innan servering. Servera med ris.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *