Snabb kinesisk kycklingwok

Ett egenkomponerad kycklingrecept som går snabbare att tillaga än tiden det tar att hämta takeaway på lokala kinakrogen. Och betydligt godare.

  • 300 g kycklinglårfilé, snabbstrimlade
  • 1/2 msk soja
  • 1/2 msk kinesiskt risvin eller torr sherry
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk chili bean paste
  • 1/2 msk maisenamjöl
  • Några drag på svartpepparkvarnen
  • 2 st vitlöksklyftor, snabbhackade
  • 1 cm ingefära, snabbstrimlad
  • 2 st vårlök, strimlad
  • 1 st grön chili, strimlad på diagonalen
  • Olja
  1. Snabbmarinera kycklingen i soja, risvin, risvinsvinäger, chili bean paste, svartpeppar och maisenamjöl.
  2. Hacka vitlök, ingefära, vårlök och chili.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och ingefära i ett par minuter.
  4. I med kyckling och marinaden. Fräs klart kycklingen.
  5. Med chili och vårlök och stöka runt lite i pannan.
  6. Servera direkt. Med ris kanske.

Kommentarerna är stängda.