Ett egenkomponerad kycklingrecept som går snabbare att tillaga än tiden det tar att hämta takeaway på lokala kinakrogen. Och betydligt godare.
- 300 g kycklinglårfilé, snabbstrimlade
- 1/2 msk soja
- 1/2 msk kinesiskt risvin eller torr sherry
- 1 msk risvinäger
- 2 msk chili bean paste
- 1/2 msk maisenamjöl
- Några drag på svartpepparkvarnen
- 2 st vitlöksklyftor, snabbhackade
- 1 cm ingefära, snabbstrimlad
- 2 st vårlök, strimlad
- 1 st grön chili, strimlad på diagonalen
- Olja
- Snabbmarinera kycklingen i soja, risvin, risvinsvinäger, chili bean paste, svartpeppar och maisenamjöl.
- Hacka vitlök, ingefära, vårlök och chili.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och ingefära i ett par minuter.
- I med kyckling och marinaden. Fräs klart kycklingen.
- Med chili och vårlök och stöka runt lite i pannan.
- Servera direkt. Med ris kanske.
Kommentarerna är stängda.