Rödvinsbrässerad Högrev

Sätt ugnen på 150 grader.

  • 900g högrev, 5x5x10 cm chunks
  • Salt
  • Tärnad Pancetta
  • 2 st Märgben
  • Olja

Salta och stek köttet och pancettan i ugnsäker gryta med lock. Sätt köttet åt sidan.

  • 100 g palsternacka, tärnad
  • 100 g gul lök, tärnad
  • 50 g morot, tärnad
  • salt
  • Olja

Fräs på alla grönsaker i salt.

  • 1 flaska rött vin, Copertino Riserva 2012
  • Färsk timjan
  • Färsk rosmarin
  • 3 msk Kalvfond
  • 2 msk honung
  • 6 st svartpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • salt

Blanda köttet, grönsakerna med örter, kryddor, vin, honung och fond. Koka upp och ställ sedan in grytan i ugnen med lock. Låt grytan stå 4-5 timmar i ugnen. Tag ut när köttet är ”gaffel-mört”. Fram till hit kan förberedas flera dagar i förväg. Ställ bara grytan kallt efter att den svalnat.

  • Honung
  • Kalvfond
  • Salt
  • Maizena
  • Smör

Tag ut köttet ur grytan och lägg det åt sidan. Släng de färska örtkvistarna. Koka upp såsen och börja reducera. Pressa genom en sil och släng det solida. Smaka av med honung, kalvfond, selt etc. Red såsen och blanka med smör.

Servera med ugnsrostad fänkål och kvisttomater, smörslungade edamamebönor och lyxigt potatismos.

 

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *