Potatismos med rostad vitlök
Ett sjuhelsikes gott potatismos! Överraskande bra.
- 8 st mjöliga potatisar med skal, i 4-5 cm bitar
- 1 st hel vitlök
- Olivolja
- 50-100 g riktigt smör
- Mjölk
- Salt
- Vitpeppar
- Gräslök, finhackad
- Börja med att skära av toppen på vitlöken så att alla vitlöksklyftor syns.
- Placera vitlöken på en bit aluminiumfolie. Häll lite olivolja på och in i vilöken. Salta lite.
- Gör ett litet paket av folien och kör i ugnen på 165 grader i ca 45-60 min. Vitlöksklyftorna ska bli helt mjuka och gul-beige-brun-aktiga i färgen utan att bränna. När vitlöken är klar, pressa ut klyftorna ur skalet.
- När det är 15 min kvar för vitlöken, koka potatisen och häll av vattnet när den är klar.
- I med smöret direkt och mosa potatisen grovt.
- Späd moset med mjölk, lite åt gången tills det får den konsistens du gillar.
- Gör mos av vitlöksklyftorna och rör ner i moset. Jag körde all vitlök, men du kan ju smaka av.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Blanda i den finhackade gräslöken och servera.
[…] « Potatismos med rostad vitlök […]