Potatismos med rostad vitlök

Potatismos med rostad vitlök

Ett sjuhelsikes gott potatismos! Överraskande bra.

  • 8 st mjöliga potatisar med skal, i 4-5 cm bitar
  • 1 st hel vitlök
  • Olivolja
  • 50-100 g riktigt smör
  • Mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Gräslök, finhackad
  1. Börja med att skära av toppen på vitlöken så att alla vitlöksklyftor syns.
  2. Placera vitlöken på en bit aluminiumfolie. Häll lite olivolja på och in i vilöken. Salta lite.
  3. Gör ett litet paket av folien och kör i ugnen på 165 grader i ca 45-60 min. Vitlöksklyftorna ska bli helt mjuka och gul-beige-brun-aktiga i färgen utan att bränna. När vitlöken är klar, pressa ut klyftorna ur skalet.
  4. När det är 15 min kvar för vitlöken, koka potatisen och häll av vattnet när den är klar.
  5. I med smöret direkt och mosa potatisen grovt.
  6. Späd moset med mjölk, lite åt gången tills det får den konsistens du gillar.
  7. Gör mos av vitlöksklyftorna och rör ner i moset. Jag körde all vitlök, men du kan ju smaka av.
  8. Smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Blanda i den finhackade gräslöken och servera.

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *