Palak Paneer

Palak Paneer

Spenatstuvning med indisk ost någon? :) Detta är också en av mina favoriter. En liten note här (och för andra indiska recept) är väl att jag antagligen kryddar mer än receptet säger, mäter inte direkt hur mycket jag pyttsar i. Ibland kan det nog vara matskedar istället för teskedar. Det viktiga är proportionerna mellan kryddorna.

  • 500 g Bladspinat (fryst går utmärkt, men färsk…)
  • Hel Garam Masala (4-5 st Gröna kardemumma frön, 1 st kanelstång, 2 st lagerblad, 5-6 st kryddnejlikor)
  • 1 tsk spiskuminfrön
  • Hackad vitlök
  • 1 st Hackad lök
  • 1 msk Ginger Garlic paste
  • 1/4 tsk gurkmejja
  • 2 st hackade tomat
  • 1 tsk spiskumin
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk Chillipulver
  • 1 tsk Bockhornsklöver
  • 2 st hackade gröna chilli
  • Salt
  • grädde
  • Paneer
  • Riven Muskotnöt
  • Olja
  1. Tina spinaten, alternativt koka färsk spenat mjuk, mixa lite med kokande vatten till en slät grön sås.
  2. Häll olja i panna
  3. Tillsätt hel Garam Masala och strax efter Spiskuminfrö.
  4. Tillsätt hackad vitlök
  5. Tillsätt hackad lök och lite salt.
  6. När löken blir mjuk och börjar bli brun, tillsätt Ginger Garlic paste.
  7. Fräs och tillsätt sedan gurkmeja.
  8. Fräs runt och tillsätt sedan hackad tomat.
  9. När tomaten börjar bli mjuk, tillsätt Spiskumin, Korianderpulver och Chillipulver.
  10. Låt koka ihop lite, tillsätt Bockhornsklöver, hackad Grön Chilli och mixad spinat.
  11. Koka tills olja börjar separeras från såsen.
  12. Valfritt att krydda med lite riven muskotnöt
  13. Tillsätt Paneer, koka ett par minuter och tillsätt sedan grädde för att göra smaken mildare.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *