Navratan Korma
- Solrosolja
- 0.5 dl Cashewnötter och russin
- 1 st finhackad gul lök
- 1 1/2 msk Ginger-garlic paste
- 1 1/2 Röd chillipulver
- 1 msk Gurkmeja
- 1 msk Korianderpulver
- 2 msk Garam Masala
- Salt
- 1 burk tomatkross/4-5 st tärnade tomater
- ev 1 msk tomatpuré
- 2 1/2 dl mjölk / vatten / grädde
- 7.5 dl kokade tärnade grönsaker (ärtor, morötter, etc)
- (1 burk ananas tärnad)
- 1.5 dl tärnad Peneer (eller 150 g keso)
- Färsk koriander
Gör så här
- Värm olja i panna och fräs runt cashewnötter och russin 1-2 minuter på medelhög värme. Lägg åt sidan.
- Fräs lök tillsammans med Ginger-garlic paste tills färg uppstår.
- Tillsätt chillipulver, gurkmeja, korianderpulver, garam masala och salt. Fräs i 2-3 minuter. Det är en hel del kryddor, så blir det för torrt i pannan, häll i mer olja.
- Häll i tomatkrossen och ev lite tomatpuré. Tillsätt lite vatten om det behövs. Koka 4 minuter. Se till att tomaten inte bränner fast.
- Häll i mjölk (eller grädde eller vatten). Koka upp och sänk värmen. Puttra tills såsen har blivit tjock.
- Blanda i keso och rör väl. Smaka av med salt.
- Blanda i grönsakerna och koka i 5-7 minuter. Om vatten eller mjölk användes ovan, tillsätt här 2 msk grädde. Använd sedan grädde för att justera styrkan nedåt.
- Garnera med hackad färsk koriander. Servera med ris eller naan.
Bli först att skriva en kommentar.