Navratan Korma

Navratan Korma
  • Solrosolja
  • 0.5 dl Cashewnötter och russin
  • 1 st finhackad gul lök
  • 1 1/2 msk Ginger-garlic paste
  • 1 1/2 Röd chillipulver
  • 1 msk Gurkmeja
  • 1 msk Korianderpulver
  • 2 msk Garam Masala
  • Salt
  • 1 burk tomatkross/4-5 st tärnade tomater
  • ev 1 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl mjölk / vatten / grädde
  • 7.5 dl kokade tärnade grönsaker (ärtor, morötter, etc)
  • (1 burk ananas tärnad)
  • 1.5 dl tärnad Peneer (eller 150 g keso)
  • Färsk koriander

Gör så här

  1. Värm olja i panna och fräs runt cashewnötter och russin 1-2 minuter på medelhög värme. Lägg åt sidan.
  2. Fräs lök tillsammans med Ginger-garlic paste tills färg uppstår.
  3. Tillsätt chillipulver, gurkmeja, korianderpulver, garam masala och salt. Fräs i 2-3 minuter. Det är en hel del kryddor, så blir det för torrt i pannan, häll i mer olja.
  4. Häll i tomatkrossen och ev lite tomatpuré. Tillsätt lite vatten om det behövs. Koka 4 minuter. Se till att tomaten inte bränner fast.
  5. Häll i mjölk (eller grädde eller vatten). Koka upp och sänk värmen. Puttra tills såsen har blivit tjock.
  6. Blanda i keso och rör väl. Smaka av med salt.
  7. Blanda i grönsakerna och koka i 5-7 minuter. Om vatten eller mjölk användes ovan, tillsätt här 2 msk grädde. Använd sedan grädde för att justera styrkan nedåt.
  8. Garnera med hackad färsk koriander. Servera med ris eller naan.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *