Köttgryta med vitt vin och rotfrukter

  • 2 kg högrev, skuret i 3-5 cm bitar
  • 6 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 st gula lökar, grovt hackade
  • 8 st morötter, 3 cm bitar
  • 4 st palsternackor, 3 cm bitar
  • 1 st kålrot, 3 cm kuber
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 6 dl vitt vin
  • 20 st svartpepparkorn
  • 4 st lagerblad
  • 1,5 dl sojasås
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl köttfond
  • Färsk timjan
  • Färsk rosmarin
  1. Bryn köttet i omgångar.
  2. Lägg allt i en stor gryta och koka under lock på låg värme i 3h-4h, tag av locket och koka tills vätskan reducerats och gryan blivit lite tjockare i koncistens. Rör om då och då

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *