Guinnesskokta shortribs
- 1 kg shortribs eller högrev
- 1 st gul lök, finhackad
- 3 st vitlöksklyftor, finhackade
- 1 st buljongtärning
- 250 ml vatten
- 2 st lagerblad
- 2 msk mörk sojasås
- 4 msk honung
- 1 burk (44cl) Guinness
- Salt
- Svartpeppar
- Vinäger
- Salta och peppra köttet.
- Bryn köttet separat.
- Bryn sedan gula löken. Efter ett par minuter tillsätt vitlöken.
- I med kött, löken och alla ingredienser utom vinägern i en tryckkokare. Koka på låg värme i 1 timmar tills köttet är supermört. Ett tips för en vanlig kastrull är att använda ugnen. Täck isåfall öppningen på kastrullen med aluminiumfolie och sätt på locket (så att det blir riktigt tätt). Kör sedan i 165 grader i 4h.
- När köttet är klart, fiska upp det ur kastrullen och lägg åt sidan (akta så att det inte faller isär!)
- Sila av vätskan som är kvar i kastrullen och reducera denna tills den har en god stark smak, när ca 1/3 är kvar. Smaka av såsen med vinäger, salt, peppar och eventuellt mer honung. Såsen ska vara mustig, sötsyrlig och ganska kraftig i smaken.
- Red såsen till önskad tjocklek med Maisena.
- Häll såsen över köttet, se till att det täcker alla sidorna och ställ in i ugnen på eftervärme.
Servera med detta potatismos och ugnsrostade körsbärstomater.
Bli först att skriva en kommentar.