Dunderglögg

Dunderglögg

Detta är receptet på GP’s Dunderglögg.

  • 5 liter svagdricka (Farfars Svagdricka)
  • 5 råa skivade potatisar
  • 50g bakjäst
  • 1 påse nejlikor
  • 1 påse grön kardemummakapslar
  • 5 cm skivad ingefära
  • 1 st kanelstång
  • 500 g russin
  • 2.5 kg socker

Lägg allt i en 10 l hink, häll på svagdrickan på, rör om. Täck hinken med plast, gör små hål i plasten. Första dagarna: rör om tills allt socker löst sig. Efter det: låt stå orört i rumstemperatur i 4-6 veckor. Ju längre ju mer dunder.

Utöver detta hade jag i pomerandskal, citronskal och apelsinskal. Nästa år ska jag ha i betydligt mer kanelstänger och lite mer ingefära.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *