Dumplingdeg

Mina hemgjorda dumplings har snabbt blivit en favorit i familjen, men jag har alltid köpt färdig dumplingdeg i kinabutiken. Inte visste jag att det var så enkelt att göra själv!

400 g vetemjöl

200 g kokande vatten

Rör ner det kokande vattnet i mjölet med en slev. Blanda med sleven tills degen är sval nog att hantera med händerna. Knåda 5 min för hand. Forma en tjock korv av degen och slå in i plastfolie. Lägg åt sidan i 2-3 timmar i rumstemperatur. När degen vilar så hydreras den och blir mer elastisk, vilket i sin tur gör att det går att forma dumpningarna utan att degen spricker.

Kavla ut degen till 1 mm och stansa ut 10-12 cm stora rundlar. Eller gör som jag gör numera, använd din pastamaskin till att platta ut degen. Mjöla varje dumplingplatta lätt och trava på en stor hög. Det går att frysa in degen så här.

Kommentarerna är stängda.