David’s Gingravade Lax
Det här är min vidareutveckling av Lars Gingravade Lax med inspiration av en gravad lax Jamie Oliver har gjort. Den här laxen kommer smaka som den gingravade, men kommer se mycket mer spännande ut.
Börja med att följa orginal receptet för gingravad lax:
En laxsida delas på mitten.
0,5 dl socker och 0,5 dl salt blandas med rikligt med krossad svartpeppar och krossad vitpeppar samt 20-25 krossade enbär.
Gnid in alla sidor på laxen med kryddorna. skätt över 1 dl gin.
Täck med dill på alla sidor.
Här kommer tillägget:
Skala och finriv 2-3 råa rödbetor och sprid över köttsidan av laxen innan laxen åker in i kylen.
Låt ligga i kylen i två dagar med köttsidorna mot varandra. Efter ett dygn vänd hela kalaset.
Efter två dagar, ta ut laxen och släng bort rödbetorna.
Håll till godo!
Jag brukar pensla med whiskey Ardbeg 10 årig. O sen lägger jag på salt/sockerblandning.
Bra tips Micke! Nästa gång jag ska grava så provar jag ’Micke’s Whiskeygravade Lax’!