Chokladsufflé

Chokladsuffé

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, i bitar
  • nypa salt
  • 3 st äggvitor
  • 3 st äggulor
  • 2 msk socker
  1. Smöra och sockra 4 st formar. Ställ formarna i frysen.
  2. Koka upp grädde i en kastrull. Tag kastrullen av värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör i en nypa salt.
  3. Vispa ner äggulorna en i taget i chokladsmeten.
  4. Vispa äggvitorna till en tjockt marängsmet. Rör i strösockret och vispa sedan marängsmeten fast.
  5. Vänd försiktigt ner marängsmeten i chokladsmeten och rör försiktigt tills det är en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i formarna. Hit kan man förbereda och förvara i kylskåpet, dock ej för länge.
  7. Grädda sufflén i 175 grader i ca 10-15 minuter tills de höjer sig.
  8. Pudra florsocker över sufflen och servera med färska hallon vid sidan om.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *