Chokladsuffé
- 1 dl vispgrädde
- 100 g mörk choklad, i bitar
- nypa salt
- 3 st äggvitor
- 3 st äggulor
- 2 msk socker
- Smöra och sockra 4 st formar. Ställ formarna i frysen.
- Koka upp grädde i en kastrull. Tag kastrullen av värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör i en nypa salt.
- Vispa ner äggulorna en i taget i chokladsmeten.
- Vispa äggvitorna till en tjockt marängsmet. Rör i strösockret och vispa sedan marängsmeten fast.
- Vänd försiktigt ner marängsmeten i chokladsmeten och rör försiktigt tills det är en jämn smet.
- Häll upp smeten i formarna. Hit kan man förbereda och förvara i kylskåpet, dock ej för länge.
- Grädda sufflén i 175 grader i ca 10-15 minuter tills de höjer sig.
- Pudra florsocker över sufflen och servera med färska hallon vid sidan om.
Bli först att skriva en kommentar.