Chokladfondant

  • 100 g mörk choklad
  • 75 g smör
  • 2 ägg + 2 äggulor
  • 3 msk socker
  • 4 msk kakao av hög kvalité
  • 3 msk mjöl
  • Nypa salt
  • 1-2 droppar Vanilj

Smält smör och choklad.
Vispa ägg och socker.
Blanda chokladkrämen i äggkrämen.
Sikta i kakao. Blanda.
Sikta i mjöl och salt. Blanda.
Häll i vaniljextrakt. Blanda.
I smörade små ugnsformar (typ liten brulé/suffle-form, 5-6 cm hög, 8-10 cm diameter), spritza i kaksmeten. Täck med plast och ställ i kylen i 30 min.
Ställ ugnsformarna i en större form med vatten halvägs upp längs sidorna på småformarna. Grädda i 220 grader, 15-18 min. Låt svalna i 15 min. Vänd upp på fat, pudra med florsocker och servera med vaniljglass.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *