Blomkålssoppa

Blomkålssoppa

  • 1 purjolök, grovt hackad
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 röd lök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 3 dl vitt vin
  • vatten
  • salt
  • 50g smör
  • 1 blomkålshuvud, fint strimlad
  • 3 dl grädde
  1. Börja med att fräsa all lök i smör ett par minuter i en stor kastrull. Jag saltar alltid löken när jag fräser på den för att det skall gå snabbare.
  2. Häll på vitt vin och så mycket vatten så att all lök täcks. Låt sjuda under lock tills löken har blivit riktigt mosig, ca 1.5 timme.
  3. Tillsätt blomkålen, grädden och vatten så att blomkålen täcks. Koka i 45 min.
  4. Mixa soppan i en blender. Sila genom en finmaskig chinois för att få silkeslen soppa. Hit kan soppan förberedas, och förvaras i kylen tills den skall serveras.
  5. Före servering, reducera 2 dl vitt vin till hälften. Häll i soppan och värm. Smaka av med salt.
  6. Servera!

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *