Kycklingen
- 1 kg kycklinglårfilé, 2×2 cm bitar
- Salt
- Maizenamjöl
- Rostade sesamfrön
- Frityrolja
- Värm en kastrull med 4-5 fingerhögt med olja.
- Salta och pudra kycklingen med Maizenamjöl tills de ej längre klibbar ihop.
- När oljan är 200 grader C, fritera kyckling i omgångar, ca 3 min. Låt oljan droppa av väl.
Såsen
- 1 dl Heinz chillisås
- 1 dl Honung
- 3 msk sojasås
- 2 msk muscadavosocker
- 75 ml äppelcidervinäger
- 4 st vitlöksklyftor, finhackade
- 3 cm ingefära, finhackad
- 1 burk skivad inlagd annanas med spad, annanasen skuren i munsbitar
- Blanda allt utom annanasen (blanda dock med spadet) i en kastrull och koka upp.
- Sjud i 10 min.
- Blanda ner annanasen.
Blanda kycklingen i såsen och grilla av kycklingen 10 min i ugn på 200 grader C. Blanda i rostade sesamfrön innan servering. Servera med ris.
Bli först att skriva en kommentar.