Legendarisk Korvgryta

  • 1 st gul lök, grovt hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 st tryffelsalsiccia, 2-3 cm bitar
  • 3 st älgkorvar, Stensåkra, 2-3 cm bitar
  • 8 cm torkad chorizo, pikante, 5×5 mm tärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st röd spetspaprika, 2 mm strimlor
  • 3-4 dl vitt vin, chardonnay
  • 1 msk balsamvinäger
  • 300g passerade tomater på flaska
  • 500g krossade tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  1. Stek lök och vitlök i smör några minuter
  2. Tillsätt korvarna och timjan och stek tills korvarna får en fin färg.
  3. Tillsätt paprikan stek några minuter.
  4. Glacea av pannan med vinet och sätt på lock. Koka under lock i 10 minuter på medelhög värme.
  5. Tillsätt tomaterna och balsamvinägern och sänk värmen. Småputtra under lock i 40 min. Rör om då och då.
  6. Servera med kokt ris.

En kommentar

  1. Sxoup the doups
    2018/02/03

    Grym!!!! Blire ikväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *