- 1 st gul lök, grovt hackad
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 3 st tryffelsalsiccia, 2-3 cm bitar
- 3 st älgkorvar, Stensåkra, 2-3 cm bitar
- 8 cm torkad chorizo, pikante, 5×5 mm tärningar
- 1 tsk torkad timjan
- 1 st röd spetspaprika, 2 mm strimlor
- 3-4 dl vitt vin, chardonnay
- 1 msk balsamvinäger
- 300g passerade tomater på flaska
- 500g krossade tomater
- Salt
- Svartpeppar
- Smör
- Stek lök och vitlök i smör några minuter
- Tillsätt korvarna och timjan och stek tills korvarna får en fin färg.
- Tillsätt paprikan stek några minuter.
- Glacea av pannan med vinet och sätt på lock. Koka under lock i 10 minuter på medelhög värme.
- Tillsätt tomaterna och balsamvinägern och sänk värmen. Småputtra under lock i 40 min. Rör om då och då.
- Servera med kokt ris.
Grym!!!! Blire ikväll