Luftig sockerkaka

Luftig sockerkaka

Det här är en ”modernistisk” variant på en sockerkaka/muffins. Gräddsifon och 40 sek i mikron är vad som behövs. Blir väääldigt fluffig.

  • 85 g mjölk
  • 85 g socker
  • 55 g olja
  • 53 g fint kakmjöl
  • 53 g äggvita
  • 9 g äggula
  • 3 g salt (1 nypa)
  1. Mixa alla ingredienser i en blender. Börja med de blöta ingredienserna så att det inte klumpar sig. Mixa i upp till 5 min för att garantera att det inte finns några klumpar (du vill väl inte få stopp i sifonen heller?).
  2. Häll över i din sifon (1/2 L) och ladda med en N2O patron (2 st N2O till en 1 L sifon). Skaka väl.
  3. Portionera upp i stora muffinsformar av papp. 25g i varje. Det behöver vara 3-5 cm kvar upp till kantent på formen.
  4. Micra varje form för sig på 1000 watt i 40 sekunder.
  5. Ställ formarna upp och ner på en talrik. Picka 4 hål i botten av formen med en kniv. Låt stå tills ångan har lättat ur hålen. Skär loss kakan med en kniv och stjälp upp på tallriken. Mums.

Kommentarerna är stängda.