Luftig sockerkaka
Det här är en ”modernistisk” variant på en sockerkaka/muffins. Gräddsifon och 40 sek i mikron är vad som behövs. Blir väääldigt fluffig.
- 85 g mjölk
- 85 g socker
- 55 g olja
- 53 g fint kakmjöl
- 53 g äggvita
- 9 g äggula
- 3 g salt (1 nypa)
- Mixa alla ingredienser i en blender. Börja med de blöta ingredienserna så att det inte klumpar sig. Mixa i upp till 5 min för att garantera att det inte finns några klumpar (du vill väl inte få stopp i sifonen heller?).
- Häll över i din sifon (1/2 L) och ladda med en N2O patron (2 st N2O till en 1 L sifon). Skaka väl.
- Portionera upp i stora muffinsformar av papp. 25g i varje. Det behöver vara 3-5 cm kvar upp till kantent på formen.
- Micra varje form för sig på 1000 watt i 40 sekunder.
- Ställ formarna upp och ner på en talrik. Picka 4 hål i botten av formen med en kniv. Låt stå tills ångan har lättat ur hålen. Skär loss kakan med en kniv och stjälp upp på tallriken. Mums.
Kommentarerna är stängda.