Hemgjord Chorizo
- 1,4 kg benfri fläskkarré
- 200g grisfett
- 4 msk paprikapulver
- 2 msk chilipulver
- 6 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk krossade svartpepparkorn
- 1 tsk kummin
- 1,25 dl rödvin
- salt, 2% av total vikt
- 2,5 m korvfjälster av gris
- 2 msk yogurt/filmjölk
- (1/2 tsk koriander)
- (1/2 tsk rostade fänkålsfrön, krossade)
Modifiera det här receptet så att det matchar längden på dina fjälster.
Mal köttet i köttkvarn. Tärna fettet i 5×5 mm kuber. Rosta kuminen i en torr stekpanna, mortla. Blanda samman alla kryddor, utan saltet.
Blanda kött, kryddor, fett, vitlöken och rödvinet. Väg och räkna ut mängden salt (total vikt i gram gånger 0,02 = total mängd salt i gram). I med saltet i korvsmeten och blanda ihop alltihop. Här kan man med fördel steka en liten köttbulle av korvsmeten för att smaka av den.
Mata korvsmeten i korvfjälstret. Ett tips: för att få ut det sista av korvsmeten på slutet tryck ner 3-4 kokta kalla potatisar i kvarnen så att det trycker ut det sista.
Mums-mums.
Korven kan lagras 3 dagar i kylskåpet eller 3 mån i frysen. Återkommer med en uppdatering om hängtorkning av korven, har två experiment på gång!
Hej David!
Tackar för receptet. Men vad ska man ha yoghurt/filmjölk till? Här blir det korv snarast möjligt!
Hälsning
Marion Norrman (Lindas mor)
Det är en del av pågående experiment. Tanken är att man introducerar en snäll bakterikultur i korvarna när man skall lufttorka korven för att hålla dåliga bakterier borta. Men som sagt, det är fortfarande i experimentstadiet. Om du inte tänkt lufttorka, skippa i mejeriprodukterna!