Tomatsalsa

Tomatsalsa

  • 5 st tomater, skuren i grova bitar
  • 1 st röd lök, skivad
  • 2 st Chilipeppar färsk, hackad i cm stora bitar
  • 4-5 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk krossade tomater
  • 75g soltorkade tomater i olja, grovt hackade
  • 65g Santa Maria Chipotle Paste (halv burk)
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  1. Fräs lök och chilli i olja i en kastrull i ett par minuter.
  2. Pyttsa i färska tomaten och fräs vidare i några minuter.
  3. Pyttsa i resten av ingredienserna och puttra på i 5 minuter.
  4. Klart!

Ju längre kok-tid ju mer mosig blir salsan.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *