Putanesca – Spaghetti med Sardeller, kapris och svarta oliver

Dagens recept är riktig Italiensk snabbmat. Den tar ungefär så lång tid att göra som det tar att koka pasta. Perfekt! Det här är en enkel och riktigt god pastasås! Basen i den är olivolja, mycket olivolja… :)

  • En halv finhackad lök
  • 2-3 finhackade vitlöksklyftor
  • En burk sardeller, finhackade
  • En burk kapris
  • 1-2 askar med körsbärstomater, dela hälften i hälften och lämna resten hela
  • En burk svarta ekologiska oliver
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • (Salt)
  • Tunn pasta
  • Parmesan

Börja att fräsa lök och vitlök på medelvärme i ganska mycket olja, strö på lite salt på löken. När löken börjar bli mjuk pyttsa i sardellerna.  När sardellerna börjat ”smälta”, häll i kapris. Jag brukar försöka använda kapris som är lite större i storlek, blir lite göttigare då. Blanda runt och låt puttra i en halv minut, ha sedan i tomaterna. Nu ska det bara koka på medel/låg värme tills tomaterna har blivit mjuka, utan att bli tomatpuré! Smaka av salthalten och svartpeppra under tiden. Ha i oliverna på slutet och koka i max 1 minut så dom blir varma. Om oliverna kokar för länge kommer dom smaka so-so…

Häll över såsen i kastrullen med pastan som du kokade under tiden. Blanda runt så att all pasta dressas med olivoljan. Servera med riven parmesan. Mums!

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *