Paneer
Paneer är den hemlagade indiska färskosten som används till många av de vegitariska rätterna. Den ersätter även kyckling i flera indiska recept.
- 3 liter mjölk
- Något surt: citron/ättika/vinäger
Koka upp mjölken. Rör om hela tiden så det inte bränner fast i botten. Häll i det sura, 1 msk åt gång. Rör om efter. Mjölken ska dela på sig i vasle och ostmassa. Om den inte delar på sig, i med mera syra.
När det delat på sig sila av i en kökshanduk i ett durkslag. Låt rinna av. Pressa försiktigt ut vätskan. När det slutat rinna, platta till ostmassan till en 1,5-2 cm hög kaka. Slå en torr kökshanduk runtom och ställ åt sidan med något tungt på (skärbräda av trä tex). Efter en timme är osten klar. Förvara i kylskåpet och tärna upp i 2×2 cm stora bitar när osten ska ner i maträtten.
Bli först att skriva en kommentar.