Långkål

Långkål

De här är så jäkla gott att jag blir gråtfärdig bara av att tänka på långkålen. Om jag bara fick välja en enda sak på julbordet…

Ingredienser
  • 2 st grönkålsstånd
  • 2 l köttbuljong eller skinkspad
  • 2 msk smör
  • 1,5-2 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • strösocker
Tillagning
  1. Repa bort de grövsta kålstammarna och koka kålen mjuk i buljong ca 30 min.
  2. Ta upp, låt rinna av och finhacka.
  3. Fräs kålen i smör i en stekgryta tills den är torr.
  4. Späd med grädde och sjud långsamt tills den kokat in.
  5. Smaksätt med salt, peppar och socker

Jag kokar kålen ganska länge i grädde.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *