Pad Thai

  • 3 msk rårörsocker
  • 1.5 msk tamarindpuré
  • 3 msk fisksås
  • 1.5 msk ostronsås
  • 3 msk thai sweet soy (alt mörk sirap)
  • 2 msk thai black soy (”Healthy Boy”)
  • 0.25 tsk mald vitpeppar

Bland till en sås. Ställ åt sidan.

  • 225 g Glasnudlar
  • 225 g Kycklinglårfile
  • Tigerräkor
  1. Förbered nudlarna enligt förpackning, men låt svalna i iskallt vatten när klara. Strimla kycklingen, salta och stek. Stek räkorna snabbt på båda sidorna.
  2. Ställ allt åt sidan.
  • 0.75 dl torkade räkor, finhackade
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk inlagd saltad rättika
  • Rödlök, tunna klyftor
  • 2 st morötter, julienne
  • 3 st ägg, lätt vispade
  • 5 dl mungbönsgroddar
  • 2.5 dl salladslök, 2 cm bitar
  • 3 msk + 1 msk Jordnötsolja
  • Krossade jordnötter
  • Lime i klyftor
  1. Woka torkade räkor i 3 msk olja, ca 2 min. Medelvärme.
  2. Tillsätt vitlök, woka 30 sek.
  3. Tillsätt lök och rättika, woka 30 sek.
  4. Tillsätt morötterna, woka 10 sek.
  5. Höj värmen, tillsätt de (avrunna) nudlarna och såsen. Arbeta in såsen i nudlarna och se till att dela upp nudlar som klibbar.
  6. Skjut nudlarna åt sidan och häll i 1 msk olja. Häll i äggen. Woka utan att störa äggen tills 2/3 klara. Blanda sedan in i nudlarna.
  7. Tillsätt böngroddar och salladslök. Blanda.
  8. Tillsätt kyckling och räkorna. Blanda.
  9. Servera genast med jordnötter och limeklyftor.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *