- 3 msk rårörsocker
- 1.5 msk tamarindpuré
- 3 msk fisksås
- 1.5 msk ostronsås
- 3 msk thai sweet soy (alt mörk sirap)
- 2 msk thai black soy (”Healthy Boy”)
- 0.25 tsk mald vitpeppar
Bland till en sås. Ställ åt sidan.
- 225 g Glasnudlar
- 225 g Kycklinglårfile
- Tigerräkor
- Förbered nudlarna enligt förpackning, men låt svalna i iskallt vatten när klara. Strimla kycklingen, salta och stek. Stek räkorna snabbt på båda sidorna.
- Ställ allt åt sidan.
- 0.75 dl torkade räkor, finhackade
- 3 st vitlöksklyftor, finhackade
- 3 msk inlagd saltad rättika
- Rödlök, tunna klyftor
- 2 st morötter, julienne
- 3 st ägg, lätt vispade
- 5 dl mungbönsgroddar
- 2.5 dl salladslök, 2 cm bitar
- 3 msk + 1 msk Jordnötsolja
- Krossade jordnötter
- Lime i klyftor
- Woka torkade räkor i 3 msk olja, ca 2 min. Medelvärme.
- Tillsätt vitlök, woka 30 sek.
- Tillsätt lök och rättika, woka 30 sek.
- Tillsätt morötterna, woka 10 sek.
- Höj värmen, tillsätt de (avrunna) nudlarna och såsen. Arbeta in såsen i nudlarna och se till att dela upp nudlar som klibbar.
- Skjut nudlarna åt sidan och häll i 1 msk olja. Häll i äggen. Woka utan att störa äggen tills 2/3 klara. Blanda sedan in i nudlarna.
- Tillsätt böngroddar och salladslök. Blanda.
- Tillsätt kyckling och räkorna. Blanda.
- Servera genast med jordnötter och limeklyftor.
Bli först att skriva en kommentar.