Trattkantarell Carbonara
Detta egenskapade receptet är en tvist på den klassiska Carbonaran och sketgod om jag får säga det själv. Det var det första jag lagade i det nya köket!
Till 4 pers:
- Smör och olja att steka i
- 200g färska trattkantareller
- 1 liten gul lök
- 1 vitlöksklyffta
- 1 paket färdigtärnad bacon
- Konjak
- Grädde (fullfet)
- 1 stor matsked Philadelphiaost
- 2 paket färskpasta (den tunne varianten…)
- Nyriven Parmesan
Fräs bacontärningarna så att de får lite färg, pyttsa sedan vitlök, lök och trattkantareller. Salta och svartpeppra. Fräs på tills vätskan från svamparna dunstat (i med mera olja om det fastnar i botten…). Häll i konjak efter eget tycke, låt bubbla upp och tänd sedan fyr på röran. Vid detta stadie av anrättningen skall du ej hålla dina håriga ögonbryn ovan kastrullen. Sveda och verk kan uppstå. Flambera inte heller din fläkt. När det slutat brinna, pyttsa i grädden och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och chillipulver. Låt puttra på låg värme tills pastan är al dente. Medans pastan rinner av, rör ner philadelpiaosten i såsen. Blanda pastan med såsen.
Servera med mycket parmesan och gott vin! Smaklig måltid!
Bli först att skriva en kommentar.