Garam Masala

Den här kryddblandningen går att köpa i pulverform, men vissa rätter kräver hel Garam Masala. En enkel variant är att använda 1 hel kanelstång, 1-3 torkade lagerblad, 5-6 hela gröna kardemummakärnor och 5-6 kryddnejlikor. Den vanligaste användningen är att hetta upp olja i en stekpanna/kastrul och tillsätta de hela kryddorna innan man tillsätter andra ingredienser.

Garam Masala

Garam Masala i pulverform används lite annorlund. Den kan tillsätta den tidigt i matlagningen så att den får fräsa med i oljan eller tillsättas på slutet som smaksättare. Den kommer ge lite olika smak beroende på när den tillsätts. Att tillsätta hel Garam Masala på slutet är ganska meningslöst då den inte hinner släppa ur sig tillräckligt med smak.

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *